MANOLYA PSİKOLOJİ
Uzm. Psikolog
Dila ÖZŞAHİN
PSİKOTERAPİST, OYUN TERAPİSTİ,
AİLE DANIŞMANI
İLETİŞİM:
TELEFON: 05333097505 , 05510853207
email: dila2b@yahoo.com
instagram: @adanaoyunterapisti
Adres: Reşatbey Mahallesi, Gazipaşa Bulvarı, Baltalı Apt.
Seyhan/Adana
UYGULANAN TERAPİLER
1
Oyun Terapisi
Oyun çocuk için en etkili iletişim yöntemidir. Kendini ifade etmekte yetişkinler kadar sözel ifadeyi kullanamayan çocuklar oyun ile bu ihtiyaçlarını en güzel ve eğlenceli şekilde yerine getirirler. Özgüven eksikliği, kaygı bozukluğu, depresyon, dürtüsellik, boşanma ve ebeveyn kaybından kaynaklanan adaptasyon sorunu, travma gibi sorun yaşayan çocuklarda etkin olduğu bilinen bir terapi yöntemidir. Yönlendirmesiz (non-directive) oyun terapisinde oyunu kuran ve yöneten çocuktur. Günlük hayattaki problemlerini çocuk kurduğu oyunlara yansıtma fırsatı bulur. Bu şekilde oyun çocuğun bilişsel ve duygusal gelişimine katkı sağlar.
3-18 yaş arası çocuklar için uygun bir terapi yöntemidir.
2
Bilişsel Davranışçı Terapi
Depresyon, kaygı bozlukluklarında günümüzde uygulanan en etkili terapi yöntemlerinden biri bilişsel davranışçı terapidir.
Çocuklar, ergenler ve yetişkinlerde uygulanır.
Kişideki değişimi düşünce ve davranışı değiştirerek sağlamayı amaçlar. Depresyon, obsesif-kompulsif bozukluk, sosyal fobi, panik bozukluk, fobiler, sınav kaygısı gibi rahatsızlıklarda sıkça tercih edilen bir terapi yöntemidir.
3
Çözüm Odaklı Terapi
Geleneksel yöntemlerin aksine soruna değil çözüme odaklanan bir terapi yöntemidir. Diğer yaklaşımlara göre genellikle daha kısa sürelidir, geçmişten çok geleceğe odaklanır.
4
Aile Danışmanlığı
Aile içindeki sorunları çözmede aile üyeleri sorun yaşadığında; eşler veya çocuklar ile ebeveynler arasında iletişim problemleri yaşandığında aradaki iletişimi sağlamaya yardımcı olmak amacıyla uygulanan bir danışmanlık yöntemidir. Aile üyeleri arasındaki sorunların saptanıp giderilmesi amaçlanmaktadır.
5
EMDR Terapisi
EMDR Terapisi (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme Terapisi) travmatik süreçlerin bireyler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı amaçlayan etkili bir terapi yöntemidir. Çocuk, ergen ve yetişkinlerin yaşadıkları zorlayıcı anıların olumsuz etkilerinin hafifletilmesinde yardımcı olur.
6
Sanat Terapisi
Sanat Terapisi bireylerin yaşadıkları olumsuz, kaygı verici, travmatik olayları hayal güçlerini kullanarak aşmalarını sağlayan bir terapi yöntemidir. Sözel olarak ifade etmenin yanında sanatı bir araç olarak kullanarak olumsuzlukların üstesinden gelmeye yardımcı olur. Resim, müzik, edebiyat gibi sanatın farklı alanları bu terapi çeşidinde kullanılabilir.
7
Attentioner Programı
Dikkat problemi yaşayan, DEHB (dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu) tanısı alan, dürtüsellik problemi yaşayan 7-18 yaş arası çocuk ve ergenlere uygulanan bir dikkat geliştirme programıdır. 15 seans çocuk-ergen oturumu ile birlikte 5 seans aile oturumunu içerir.
Programın amacı çocuğun dikkatini geliştirmek ve problem çözme becerisinin geliştirilmesine yardımcı olmaktır.